Frituurpan schoonmaken

 

 

 

 

 

Het is altijd makkelijk om een frituurpan in huis te hebben. Als je op een luie zondag een keer geen zin hebt om te koken, dan zet je gewoon even de frituurpan aan.

Frituurpan word vies
Het enige nadeel van een frituurpan is dat je hem ook af en toe eens schoon moet maken. Dat is normaal gesproken echt geen leuk klusje. Met deze tips wordt het schoonmaken van jouw frituurpan een stuk gemakkelijker. Op de verpakking van het frituurvet staat meestal een houdbaarheidsdatum. Op de laatste verpakking die ik zelf heb aangeschaft was dit ongeveer 3 maanden.

Hoe maak ik de frituurpan schoon

  • Neem vloeibaar frituurvet.
  • Bewaar de lege verpakking van het frituurvet.
  • Doe een schenktuit in de  lege verpakking van het vet, bijvoorbeeld waar je de olie van de auto mee bijvult. Heb je de lege verpakking niet meer, dan kun je ook een lege frisdrankfles gebruiken.
  • Schenk het frituurvet door de tuit in de lege verpakking.
  • Nu is de frituurpan leeg en kan je aan de slag. Vul de pan met heet water en een blokje vaatwasreiniger. Zet de frituurpan aan en wacht tot het water gaat koken. Blijf er wel bij, want het water kan er overheen koken. Je kunt het mandje van de frituurpan er ook in zetten.
  • Hierna laat je het water afkoelen totdat je er met je handen in kunt. Schrob er nog even goed doorheen met een afwasborstel en haal het water uit de frituurpan.
    Als je een frituurpan hebt met een losse bak, dan kun je de spullen mee laten draaien in de vaatwasser. Heb heb dit niet, of geen vaatwasser, dan met afwasmiddel alles goed afwassen en afspoelen.
  • Bij niet al te vuile frituurpannen is het nu wel schoon. Is jouw frituurpan nog steeds  helemaal vet, dan raad ik je aan om bij de Wibra de gele Dusty te kopen en goed hiermee in te sprayen. Even in laten werken, schuurspons er doorheen en jouw pan is weer als nieuw!

De frituurpannen zoals op de afbeelding het makkelijkst schoon te maken zijn. Die kost €42,95 bij Fonq.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.