Schoonmaak staking

Wat ik vanmorgen in de krant heb gelezen, een Canadese moeder die het zat was om de rommel van haar kinderen op te ruimen is een week lang in schoonmaak staking gegaan. De moeder was het zat om de rommel van haar dochters op te ruimen. Ze heeft drie dochters, één van tien en een tweeling van twaalf jaar oud. De tiener dochters ruimen niks op en de moeder was de hele dag de rommel aan het opruimen.

Ik begrijp wel dat je dat een keer zat wordt. Zo had de moeder en ook schoon genoeg van en besloot een schoonmaak staking in te voeren. De ouders van de drie tiener dochters besloten om alleen nog maar hun eigen rommel op te ruimen. De kinderen hadden na drie dagen niks door, de vierde dag vonden ze de keuken wel erg vies, en na een week besloot de moeder het maar te zeggen dat ze hun eigen rommel op moeten ruimen en dat ze in staking was. Dit was omdat de drie dochters een enorme ruzie hadden gehad nadat één zusje had gevraagd of ze konden helpen met het huis aan kant te brengen.

De kinderen reageerden verbaasd en vonden het dan ook grote onzin. Het huishouden was inmiddels een huishouden van Jan Steen! Toch hebben ze hierna het huis schoongemaakt.

Ik vind het erg knap dat de ouders dit vol hebben kunnen houden. Maar toch vraag ik het me af of het een juiste aanpak is. Het lijkt me toch handiger om de kinderen op jonge leeftijd al bij te brengen om te helpen in het huishouden.

Wat vinden jullie van deze aanpak en de schoonmaak staking?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.