Schoonmaken en calorieën verbranden!

schoonmaken

We zijn allemaal wel eens aan het klagen over het huishouden. Maar wist je dat je met het schoonmaken van je huis ook nog eens een hoop calorieën kan verbranden?

Sporten

Ik heb er zelf geen kracht en discipline voor om het ook maar een maand vol te houden om met regelmaat naar de sportschool te gaan. Dus nu probeer ik iedere avond na mijn werk een uur flink in het huishouden bezig te zijn en dan verbrand je ook genoeg calorieën. Wat dan ook een hele leuke bijkomstigheid is dat je huis er ook nog eens tip top uit ziet. Ik heb een aantal dingen op een rijtje gezet zodat je ongeveer weet hoeveel calorieën je per schoonmaakklus je kan verbranden. Hou er tijdens het schoonmaken wel een beetje vaart in, anders tellen de calorieën niet zo zwaar.

De calorieën 

  • Strijken (half uur):  90 calorieën
  • Het hele huis stofzuigen (Half uur): 125 calorieën
  • Badkamer schoonmaken (per badkamer): 400 calorieën
  • Ramen zemen (half uur): 150 calorieën
  • Bed verschonen: 120 calorieën

Zo is er uit een Brits onderzoek gebleken dat je bij een volledige grote schoonmaak van het hele huis maar liefst 3655 calorieën verbrand!
Je moet er wel rekening mee houden dat dit klusje niet in één dag geklaard is. De meeste mensen doen er ongeveer vier dagen over om het hele huis schoon te maken.

Aan de slag

En zo zijn er nog veel meer huishoudelijke klusjes die je kunt doen waardoor je een lekker schoon en fris huis hebt en je ook nog eens met een goede work-out bezig bent. Met deze gedachten maak je het schoonmaken van je huis toch een stuk leuker en nuttiger!

Ik ga vanavond mijn badkamer maar weer eens lekker schoonmaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.