Schoonmaken met kinderen

Kinderen hebben vaak veel speelgoed waar ze overal mee spelen en dan ook overal neerleggen. Ze spelen er samen met vriendjes en vriendinnetjes mee en het speelgoed ligt dan ook vaak op de grond. Daardoor is het speelgoed op den duur dan ook een bron van bacteriƫn en moet het speelgoed af en toe schoongemaakt worden. Dit is erg belangrijk omdat vaak de kleinere kinderen het speelgoed vaak in hun mond doen.
Vaak zien mensen erg als een berg tegen op om er aan te beginnen.

Nu hebben wij voor jou een handige tip zodat het schoonmaken van het speelgoed leuk en leerzaam voor je kinderen wordt.

Maak er een schoonmaakdag van samen met de kinderen. De kinderen mogen lekker met water en sop spelen en het speelgoed wordt nog schoon ook!

Let er wel op dat de kinderen oud genoeg zijn dat ze het schoonmaakmiddel niet binnen krijgen. Je kunt gewoon een emmer met schoonmaakmiddel en water vullen, een schoonmaakdoekje er bij en een theedoek om het speelgoed weer af te drogen. Ben je bang dat je een zwembad in je huis krijgt, dan kun je het ook in de badkamer doen. Zorg er wel voor dat je het speelgoed goed droog maakt na afloop, dit kun je dan ook het beste zelf nog even nalopen.

Zo leren kinderen alvast op een leuke manier dat schoonmaken er ook bij hoort en jij hebt weer een taak af zonder er te veel tegenop te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.